domingo, 8 de noviembre de 2015

4ª ZOMBIE WALK DE GIRONA (2015) – ACOCOLLONA’T (Versió en català)

 Pots llegir aquest text en castellà clicant aquí /
Puedes leer este texto en castellano clicando aquí:
4a Zombie Walk de Girona (2015) - Acocollona't
(Versión en castellano)


Text y fotografies de: Joan Ramon Santasusana Gallardo.

El 31 d’octubre de 2015 es va celebrar la 4a Zombie Walk de Girona, que any rere any sembla anar creixent -entre zombis y supervivents- en quant a nombre d’assistents, consolidant-se, així, com un dels esdeveniments claus que ofereix aquesta ciutat durant les Fires de Sant Narcís y, més concretament, durant la Nit de Difunts, que avui en dia en ha donat per anomenar, també, Halloween. I quina millor manera de celebrar aquest dia, que permetent que aquesta nit els morts tornin al món dels vius, encara que sigui amb ànsia de devorar carn humana?


La Zombie Walk de Girona va néixer quatre anys enrere, com a part de la 2ª edició de l’Acocollona’t, el festival de cinema fantàstic i de terror de Girona, que ofereix una petita mostra d’alguns dels curtmetratges més actuals i punters dins d’aquests gèneres, tant de factura nacional com internacional, així com altres tipus d’activitats relacionades amb aquests, com tertúlies, presentacions de llibres o la mencionada zombie walk.

Aquest any, amb la 5ª edició de l’Acocollona’t, que ha realitzat activitats des del 30 d’octubre fins al 7 de novembre, convertint-se doncs, en la seva edició més llarga, havia d’arribar, com no!, una de les seves activitats més esperades, la Zombie Walk, atraient una nova horda de morts vivents, en una activitats que, encara que forma part del mencionat festival, funciona independentment d’aquest, en la que participen adults, joves i nens.


Aquest any, el punt de sortida escollit va ser la Plaça del Vi (la plaça on es troba l’ajuntament de la ciutat), lluny ja de l’emblemàtica catedral, iniciant-se l’esdeveniment unes hores abans de la sortida de la sortida de la plaga zombie pels carrers de la ciutat de Girona.

L’Esdeveniment va començar a les 16:00 h, amb una sessió de maquillatge per grans i petits per tan sols 2 euros, començant una hora després a les 17:00 h, el Photocall Zombie Walk, en el qual els fotògrafs més agosarats i temeraris podien dedicar-se a realitzar fotografies a les diferents caracteritzacions d’aquests morts en vida, amb el risc de ser atacats, infectats o devorats.


Però seria una hora més tard, ja caient la foscor, a les 18:00 h, quan començaria la concentració massiva de zombis -així com la d’alguns soldats i supervivents-, esperant el moment de sortida que els permetria recórrer alguns dels carrers de Girona, ja a les 19:00 h, després de la posta de sol. Amb la nit, doncs, els morts es van dedicar a recórrer els carrers en busca dels vius.

Un cop més, doncs, la Zombie Walk de Girona ha atret un gran nombre de participants dins d’aquesta activitat que sembla créixer, en quant a nombre d’assistents, any rere any, aportant una mica de vida extra –tot i la contrarietat de l’expressió- a la ciutat de Girona.


Després d’una altra nova i exitosa campanya zombie, només podem esperar que, de cara a l’any vinent, l’epidèmia zombie continuï estenent-se, augmentat el nombre de les seves files, ja sigui en forma de morts vivents, com de desesperats supervivents.











No hay comentarios:

Publicar un comentario